top of page

Nieuws

Weibeemd wordt eerste egelstraat van Herent


Op 21 september werd de allereerste egelstraat van Herent officieel ingehuldigd. De eer kwam toe aan de bewoners van de Weibeemd die maar liefst 13 tuinen via natuurlijke hagen (zonder afspanning) met elkaar verbonden.


Het leefgebied van een egel is ongeveer tien hectare. Dat is veel groter dan de gemiddelde tuin. Door jouw tuin met die van je buren te verbinden, vergroot je het leefgebied van de egel, en kan de egel veiliger van tuin naar tuin lopen. Zo hoeft hij de straat niet op en vergroten zijn overlevingskansen aanzienlijk.

Vorig jaar besliste de gemeente Herent om mee te doen aan het project Egelstraat van Natuurpunt. Hiermee roept de gemeente haar inwoners op om zoveel mogelijk tuinen op een natuurlijke manier met elkaar te verbinden. Kies - indien mogelijk - voor een haag of houtkant in plaats van een kunstmatige omheining. Daar kunnen de egels onderaan vaak vrij eenvoudig door kruipen. Heb je toch een kunstmatige omheining zoals een muur, houten schutting of draad, voorzie dan een egelpoortje (= een egelwegel).


We hopen dat er de komende maanden nog heel wat egelverbindingen en egelstraten zullen bijkomen in onze gemeente. Doe jij ook mee?


69 weergaven

Comments


bottom of page