10 redenen om mee te helpen met het beheerteam

Natuurpunt Herent doet voor beheerwerken in de natuurreservaten beroep op een terreinploeg van Natuurpunt Vlaanderen, op de gemeente Herent en het INL-team, op boeren en verschillende andere particulieren en bedrijven. Als aanvulling hiervan hebben we een beheerteam.

1. Niets is er mooier dan een bloemrijk hooiland dat ontstaan is na jarenlang volgehouden beheerswerken. Ook andere vormen van beheer maken onze natuur nog rijker en bovendien toegankelijk voor iedereen.


2. 90 hectare natuurgebied zijn in beheer van Natuurpunt Herent. Gelukkig vraagt niet elk perceel een intensief beheer, maar toch is er wel steeds werk te verzetten.

3. Je leert de seizoenen, planten en dieren op een actieve manier kennen.

4. Je verkent alle uithoeken van onze natuurreservaten Kastanjebos, Molenbeekvallei en Ter Neppen.

5. In de natuur actief zijn is nog steeds een vorm van inspanning die ook ontspanning is. Natuurlijk is het werk aangepast aan ieders mogelijkheden.

6. Het werk is zeer gevarieerd: maaien, hooien, bewegwijzering van wandelpaden aanbrengen, afrastering van percelen herstellen, hakhoutbeheer, struiken of bomen planten, een poort plaatsen, ...

7. Voor onze reservaten bestaat er een goedgekeurd beheersplan. Dit betekent dat de werken vanuit een weloverwogen toekomstvisie gepland worden.

8. Onze conservators en leden van het bestuur leiden alles in goede banen en zorgen voor het noodzakelijke materiaal en gereedschap.

9. Je maakt deel uit een toffe groep natuurliefhebbers.

10. Je wenst een 5-tal keren per jaar drie uurtjes vrije tijd te besteden aan beheerwerken.

Rimpelwerkdagen

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is iedereen welkom op onze rimpelwerkdagen, zowel jongs als oud. Deze werkdagen gaan telkens door op de eerste donderdag van de maand (niet in juli en augustus) en is bedoeld voor mensen die graag in de week een handje komen toesteken in onze natuurgebieden. Afspraak telkens om 9u30. Geef je coördinaten op bij Patrick Luyten,  patrick.luyten@telenet.be  of bel Patrick op het  nummer 0495/598533 en dan nemen we je op in onze mailgroep Rimpelwerkdag.

Meedoen?

 

Iedereen die interesse heeft of bijkomende informatie wenst, kan contact opnemen met onze coördinator van het natuurbeheerteam: Erwin Geeraerts

Werkdagen 2021

Mededeling ivm coronamaatregelen

Werkdagen nog te bepalen

Door de coronamaatregelen is het momenteel niet mogelijk om de normale werkdagen op zaterdag te organiseren.