top of page

10 redenen om mee te helpen met het beheerteam

Natuurpunt Herent doet voor beheerwerken in de natuurreservaten beroep op een terreinploeg van Natuurpunt Vlaanderen, op de gemeente Herent en het INL-team, op boeren en verschillende andere particulieren en bedrijven. Als aanvulling hiervan hebben we een beheerteam.

Meedoen?

 

Iedereen die interesse heeft of bijkomende informatie wenst, kan contact opnemen met onze coördinator van de werkdagen: Erwin Geeraerts

1. Niets is er mooier dan een bloemrijk hooiland dat ontstaan is na jarenlang volgehouden beheerswerken. Ook andere vormen van beheer maken onze natuur nog rijker en bovendien toegankelijk voor iedereen.


2. 90 hectare natuurgebied zijn in beheer van Natuurpunt Herent. Gelukkig vraagt niet elk perceel een intensief beheer, maar toch is er wel steeds werk te verzetten.

3. Je leert de seizoenen, planten en dieren op een actieve manier kennen.

4. Je verkent alle uithoeken van onze natuurreservaten Kastanjebos, Molenbeekvallei en Ter Neppen.

5. In de natuur actief zijn is nog steeds een vorm van inspanning die ook ontspanning is. Natuurlijk is het werk aangepast aan ieders mogelijkheden.

6. Het werk is zeer gevarieerd: maaien, hooien, bewegwijzering van wandelpaden aanbrengen, afrastering van percelen herstellen, hakhoutbeheer, struiken of bomen planten, een poort plaatsen, ...

7. Voor onze reservaten bestaat er een goedgekeurd beheersplan. Dit betekent dat de werken vanuit een weloverwogen toekomstvisie gepland worden.

8. Onze conservators en leden van het bestuur leiden alles in goede banen en zorgen voor het noodzakelijke materiaal en gereedschap.

9. Je maakt deel uit een toffe groep natuurliefhebbers.

10. Je wenst een 5-tal keren per jaar drie uurtjes vrije tijd te besteden aan beheerwerken.

Werkdagen kalender

20 april 2024

Molenbeekvallei

Komende zaterdag gaan we aan de slag in de Molenbeekvallei. We gaan de Japanse duizendknoop aanpakken, zowel aan de Kerkstraat als 'Veltem brugje'.

We spreken af om 13.30 uur aan de parking van de Kerkstraat in Beisem. Laarzen en handschoenen zijn sterk aanbevolen.

Geef je een seintje als je komt helpen?

29 juni 2024

Molenbeekvallei zomerwerkdag

Een leuke en actieve manier om in groep aan natuurbeleving te doen. Iedereen werkt op zijn tempo. Wij zorgen voor een knabbel en iets om de dorst te lessen.

Afspraak: einde Kerkstraat, 3020 Veltem-Beisem

Van 9u00 tot 12u00 en  van 14u00 tot 17u00

21 september 2024

Nog te bepalen

Nog te bepalen

19 oktober 2024

Nog te bepalen

Nog te bepalen

16 november 2024

Nog te bepalen

Nog te bepalen

14 december 2024

Nog te bepalen

Nog te bepalen

Rimpelwerkdagen

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is iedereen welkom op onze rimpelwerkdagen, zowel jongs als oud. Deze werkdagen gaan telkens door op de eerste donderdag van de maand (niet in juli en augustus) en is bedoeld voor mensen die graag in de week een handje komen toesteken in onze natuurgebieden. Afspraak telkens om 9u30. Geef je coördinaten op bij Patrick Luyten,  patrick.luyten@telenet.be  of bel Patrick op het  nummer 0495/598533 en dan nemen we je op in onze mailgroep Rimpelwerkdag.

bottom of page