top of page

Nieuws

Steek de natuur een hart onder de riem
Omdat de natuur de laatste dagen en weken almaar meer in de verdrukking komt en onterecht uitgespeeld wordt tegen de landbouw, roept Natuurpunt alle natuurliefhebbers op om de natuur een hart onder de riem te steken. Concreet nodigt de organisatie iedereen uit om in de krokusvakantie volop de natuur in te trekken, een foto te maken en te delen op sociale media met #natuurinhethart.

Bart Vangansbeke, voorzitter van Natuurpunt: “De laatste dagen komt de natuur sterk onder vuur te liggen. De machtige belangenorganisaties en lobbygroepen zetten alle middelen in om elke stap in de duurzame transitie tegen te houden en gebruiken de natuur als zondebok. Gedreven door verkiezingskoorts zien we een aantal politici gretig op die kar springen.”

“De natuur mag niet opgeofferd worden voor politieke profilering en onjuiste framing. Tijdens corona hebben we allemaal gevoeld hoe hard we die natuur nodig hebben. En meer natte natuur is één van de weinige structurele oplossingen die we hebben om ons te beschermen tegen extreme droogtes en overstromingen. Ook voor landbouwers is een klimaatrobuust en biodivers landschap absoluut noodzakelijk.”

“De natuur is hier nog altijd erg kwetsbaar. Ze is sterk versnipperd en heeft zwaar te lijden onder de overvloed aan pesticiden, stikstof, microplastics en mest, die trouwens ook op onze eigen gezondheid weegt. Stapje voor stapje proberen we de natuur te herstellen en maatregelen te nemen om onze lucht, bodem en waterlopen weer proper te krijgen. We mogen nu niet toegeven aan de antilobby’s, die hun winstmodel proberen te beschermen ten kosten van de natuur.

Daarom roepen we iedereen op om de natuur op sociale media een hart onder de riem te steken.”

De natuur een hart onder de riem steken in 3 stappen:

·         Trek deze krokusvakantie de natuur in, alleen, met vrienden of met het gezin. Valentijnstip: maak een romantische wandeling met je partner.

·         Maak een foto, selfie of filmpje waar jij of je gezelschap op staan. Tip: vorm het hartjessymbool met je handen.

Deel het op Facebook, Instagram, X, TikTok of Linkedin met #natuurinhethart.


Tip: zet er gerust bij waarom jij de natuur zo belangrijk vindt.

33 weergaven

Comments


bottom of page