top of page

Nieuws

Signeersessie "Vogels in de Groene Vallei"


Op zondag 16 april 2023 organiseerde Natuurpunt Groene Vallei een signeersessie met ornitholoog/auteur Fernand Rochette die zijn nieuwe boek "Vogels in de Groene Vallei" komt signeren in het bijzijn van eerste schepen David Haelterman en gedeputeerde en provincieraadslid Bart Nevens.

Het boek “Vogels in de groene vallei” wil een inkijk geven in de diversiteit van de vogels in onze regio, zowel broedvogels als toevallige doortrekkers. Het boek introduceert de lezer in niet minder dan 130 vogelsoorten. Veel aandacht werd besteed aan specifieke kijk- en luistertips. Het bevat bij elke foto een QR-code zodat je ook de zang van de getoonde vogel hoort! Ook weetjes over bijzonder gedrag krijgen de nodige aandacht. Het boek is naast een “leesboek” deels ook een luisterboek.

Met dit boek hoopt Fernand Rochette de verwondering voor de natuur en voor vogels in het bijzonder bij jong en oud aan te scherpen. Het is niet het eerste boek van Fernand, we kennen de auteur ook van zijn vorig boek "De vogel en de componist" dat genomineerd was voor de Jan Wolkersprijs 2022.

Fernand vertelde terloops ook dat hij al aan een derde boek zit te werken, maar daar wilde hij nog niet veel over kwijt.

Tijdens zijn voordracht gaf hij ook een dank woordje aan de medewerkers zoals: - de conservators, - Pieter Moysons, - de foto’s van Karel Van Rompaey, - het omslagontwerp en tekeningen van Steven Brabant, - de grafische vormgeving en zetwerk van Guido Sijs, - de kritische lezers Frans en André - Patrick Luyten en zijn ploeg - drukkerij Peeters Winksele - maar ook de sponsors en de sympathisanten die vooraf intekenden via Crowdfunding . Fernand Rochette is tevens natuurgids en werkt mee aan de opleiding van natuurgidsen. Als Dr. In de psychologie heeft hij bijzondere aandacht voor het gedrag van vogels en meer bepaald de vogelzang.

36 weergaven

Comments


bottom of page