top of page

Nieuws

Plaatsing van sassen en barelen aan de wandelpaden in de natuurgebieden !De voorbije maanden waren de natuurgebieden Kastanjebos en Molenbeekvallei van Natuurpunt in Herent een absolute topper qua aantal bezoekers. ‘Dankzij’ Corona ontdekten velen van jullie immers de natuur dicht bij huis en maakten hiervoor gebruik van de wandelroutes van Natuurpunt of van het provinciaal Wandelknooppuntennetwerk.

Deze wandelpaden worden evenwel ook steeds meer door mountainbikers gebruikt. Dit heeft als nadeel dat de wandelpaden hierdoor deels stuk gereden worden en dat de wandelaars soms opgejaagd worden door mountainbikers die ‘ervoor gaan’. Hierdoor is het voor de wandelaars soms niet meer aangenaam wandelen.

Teneinde het comfort voor de wandelaars te vergroten heeft Natuurpunt beslist om – met de hulp van de gemeente – de bestaande sassen en barelen te vernieuwen of nieuwe sassen te plaatsen. Deze zijn breed genoeg voor wandelaars met een buggy maar bemoeilijken de doorgang met de fiets. Honden zijn ook welkom op de wandelpaden mits ze aangelijnd zijn. Dit om te verhinderen dat de aanwezige fauna (reeën, bevers,..) opgeschrikt wordt en op de vlucht slaat of aangevallen wordt.

Voor de mountainbikers is de gemeente een mountainbikeroute aan het uitstippelen die aan de rand van de natuurgebieden loopt. Tussen de Lipselaan en de Groenstraat volgt de MTB-route het noordelijk gelegen Ruiterpad. Voor de Molenbeekvallei is geopteerd voor de Hoogblokweg (voetweg 50) ten oosten van het natuurgebied richting Leuvenstraat. Ook de Waterstraat in Kwerps ten westen van de vallei biedt een mooi alternatief voor de mountainbikers. Zo komt iedereen aan zijn trekken. Eens goedgekeurd zal deze MTB-route worden bewegwijzerd door de gemeente.


Kastanjebos tussen Lipselaan en Groenstraat met aan de noordkant het Ruiterpad. (zie plan)Molenbeekvallei met de Waterstraat aan de westkant en de Hoogblokweg aan de oostkant. (zie plan)Geniet alvast van uw wandelroute of fietsroute en groet mekaar hartelijk mochten jullie mekaar hier of daar toch ontmoeten.

Chris Leflere

Beheerwerkgroep Natuurpunt Herent

55 weergaven

Comments


bottom of page