top of page

Nieuws

Kaas-, Bier- & Wijnavond


Op 11 maart 2023 stelde Natuurpunt Herent een nieuw smakelijk initiatief voor: een kaas-, bier- & wijnavond. Deze primeur is ter vervanging van het jaarlijkse vegetarisch eetfestijn.

Een maand geleden hoorden we tijdens de vergadering: “De inschrijvingen voor de Kaas-, Bier- & Wijnavond komt maar niet op gang.” Daar kwam snel verandering in en het aantal inschrijvingen liep al snel op tot 140. Oké, plannen werden gesmeed – wie doet wat?

Zo konden we uiteindelijk op 11 maart in de vroege namiddag de zaal klaar maken. De kale zaal werd al snel gevuld met stoelen en tafels bedekt met groen tafelpapier. Ook een bloemetje op die tafels mocht natuurlijk niet ontbreken. Het begon al meteen als lente te voelen.

De bakkers van “de broodoven van Winksele” waren al vroeg in de voormiddag allerlei soorten broden aan het bakken, een 30-tal. Deze werden nadien zorgvuldig gesneden door Chris. Niet alleen was er brood die avond, maar natuurlijk ook kaas. Deze werd geleverd door Kaashandel VERBIST-CALDERS uit Nossegem. Zij zijn sinds 1973 gespecialiseerd in kazen. De zaak werd overgenomen van vader op dochter in 1993 en biedt een assortiment van ongeveer 170 kazen aan. Voor onze activiteit konden we genieten van 16 verschillende soorten. Daarnaast werden ook wijnen, bieren en frisdranken geserveerd om het geheel helemaal af te maken.

Men had er duidelijk zin in, want al snel ontstond er een lange rij van hongerige mensen. Onze kaassnijder kon amper volgen, zelfs met hulp.

Zeer voldaan ging iedereen naar huis. Alleen … er moest nog opgeruimd worden! Hoe zegt men dat? “vele handen maken licht werk”. Op die manier konden ook alle helpers snel huiswaarts keren. Dankzij jullie allemaal werd de natuur in Herent opnieuw op een smakelijke manier ondersteund.

Foto's klik hier.

Volgende activiteiten

Net zoals verleden jaar kan je ook dit jaar weer genieten van een ontbijt- of picknickmand. Deze zijn op zondag 25 juni 2023 in de voormiddag op te halen. Het bestelformulier zal beschikbaar zijn in de loop van de maand mei en kan je op www.natuurpun-herent.be terug vinden.

Neem alvast ook een kijkje op de website voor meer activiteiten.

15 weergaven
bottom of page