Nieuws

Dit was 2019 voor Natuurpunt Herent

2019 ligt alweer een tijdje achter ons. Hoog tijd voor een laatste terugblik op een boeiend natuurjaar in Herent.

Ledenaantal blijft stijgen Op het eind van 2019 waren 692 Herentse gezinnen lid van Natuurpunt. Een nieuw record. De kaap van 700 lidmaatschappen ligt binnen handbereik. Op nationaal niveau steeg het ledenaantal van Natuurpunt tot boven 114.000 leden.

Nog geen lid? Ontdek hier hoe je lid kan worden.

Extra natuur

Dankzij de steun van het Europese Life project Green Valleys, konden we in het Kastanjebos een aantal nieuwe percelen aankopen. Het gaat daarbij om bospercelen en weilanden gelegen binnen het waardevolle Natura 2000 netwerk.

De komende jaren zal dankzij het Life project werk gemaakt worden om de natuurwaarde in onze gebieden te versterken.

Meer info over Life Green valleys

Klein maar waardevol In februari ontvingen we heugelijk nieuws over ons kleinste natuurgebied Ter Neppen. Het gebied is nu officieel erkend als natuurreservaat. Hierdoor komen er extra middelen vrij voor het beheer. Een mooie beloning voor het harde werk.

Tientallen helpende handen De professionele terreinploeg van Natuurpunt, gemeentearbeiders, onze eigen beheerwerkgroep en onze rimpelwerkers: Ze droegen allemaal hun steentje bij om onze natuurgebieden in topconditie te houden. Van maai- tot hakhoutbeheer en van het opruimen van stormschade tot het verwijderen van tractorbanden in een weide. Alles passeerde de revue.

Zin om mee te werken in onze natuurgebieden? Laat het ons weten.

Jong geleerd, oud gedaan

De jeugd verwondering en interesse bijbrengen over natuur, dat vinden we bij Natuurpunt Herent zeer belangrijk. Via het project educatief natuurbeheer en door de samenwerking met verschillende Herentse scholen proberen we zoveel mogelijk kinderen de natuur te laten beleven. Een poelonderzoek, een lentewandeling, vogels loeren en beloeren,... Onze gidsen hadden de handen vol. De jeugdige krachten van de Jeugdbond voor Natuur en Milieu (JNM) hielpen ons een handje tijdens één van onze beheerwerkdagen in de Molenbeekvallei.