top of page

Nieuws

Werkdag perceel aan de Groenstraat

Onze rimpelwerkers hebben vorige week tijdens de rimpelwerkdag behoorlijk wat afval uit onze nieuwe weide gehaald, maar het werk was nog niet af. Daarom gingen we zaterdag 14 december verder werken in de weide.

Zeven moedige mannen en vrouwen verzamelden deze namiddag in de Groenstraat om – ondanks het aangekondigd slecht weer – de mouwen op te stropen om afval af te voeren en op te delven op het recent door Natuurpunt aangekocht perceel aan de Groenstraat.

Uiteindelijk viel het weer best mee waardoor de reeds vroeger opgespitte banden vlot konden worden afgevoerd. Daarna was het spitten om oude afsluitingspalen uit de grond te krijgen en om takken van gevelde populieren uit het gras te bevrijden.

De opruim was nodig omdat er tijdelijk schapen zullen grazen op het perceel en omdat er volgend jaar ook gemaaid moet worden in een recent aangelegd bosje. Dit moet de aangeplante bomen en struiken toelaten uit te groeien tot flinke bosjes waartussen spontane bebossing verder zijn werk kan doen.

Het afval werd afgezet aan de Groenstraat waar het eerstdaags zal worden opgehaald door de gemeentearbeiders (dikke merci mannen!).

Voorwaar een geslaagde werkdag en voor herhaling vatbaar zou ik zeggen.

Foto's klik hier.

Chris Leflere

Blijf ons volgen op www.natuurpunt-herent.be en op facebook Natuurpunt Herent

25 weergaven
bottom of page