top of page

Nieuws

Werkdag in Ter Neppen

Na een korte zomerstop zijn we opnieuw gestart met onze maandelijkse beheerwerkdag.

Op zaterdag 21 september spraken we af in natuurgebied Ter Neppen.

In de voormiddag werd het wandelpad vrijgemaakt van omgevallen bomen, hier kregen we hulp van Saskia en Inge. Zij kwamen de omgewaaide bomen neer halen en in stukken zagen.

In de namiddag waren we met vier personen, Elke, Veronique, Gilbert en ikzelf. Een lange broek en werkhandschoenen waren nodig.

Onze taak was de ingangen van het wandelpad vrij maken. Aan de eerste ingang van het wandelpad werd een dode iep en bramen verwijderd. Tijdens deze werken kregen we bezoek van een groep, per fiets, onder leiding van drie toekomstige gidsen. Hun activiteit was “Rond de Leeps”. Het vertrekpunt was voor hen aan de Leibeek ter hoogte van het Haachts Broek, daar waar de Leeps (=Lipsebeek) uitmond, door het natuurgebied Ter Neppen naar de kwelzone van het Kastanjebos waar de Lipsebeek ontspringt. Tijdens hun bezoek gaf Gilbert een woordje uitleg over Ter Neppen.

Van al dat werken kregen we ook dorst en een pauze was welkom.

Nadien zijn we op het wandelpad de gezaagde bomen gaan opruimen en aan de andere ingang afgestorven sleedoorn verwijderen. Men ging er soms hard tegen aan, los hangende taken moesten verdwijnen, al moest men er aan gaan hangen.

Al waren we met niet veel, toch hebben we het nodige gedaan volgens Gilbert.

Volgende werkdag gaat door op zaterdag 19 oktober 2019 om 13:30 uur.

Foto's klik hier.

Hugo Bollion

22 weergaven
bottom of page