top of page

Nieuws

Inhuldiging vlonderpad en kijkhut

Onder een blauwe hemel en een stralende zon werd op 15 september 2019 het vlonderpad en de vogelkijkhut officieel ingehuldigd in samenwerking met Natuurpunt Herent en Kortenberg.

De samenkomst was voorzien aan de scoutsterreinen in de Lodewijk Van Veltemstraat.

De voorzitster van Natuurpunt Herent, Irmgard Fuessl, verwelkomde de 40 tal aanwezige personen (waarvan 5kinderen) en stelde het tijdschema voor.

Alvorens naar het vlonderpad te gaan gaf Jan Schelstraete – schepen van milieu Herent – nog een kleine speech.

Nadien trokken we verder naar het vlonderpad. Alvorens deze te betreden gaf Geert Kuijken – conservator Molenbeekvallei Herent – een woordje uitleg over de Molenbeekvallei en het nieuwe vlonderpad.

Het was de eer aan Astrid Pollers – burgemeester van Herent – om het lint de tak door te knippen als inhuldiging en met hulp van twee kinderen werd het infobord onthult.

Aansluitend wandelden we over het pad door het bos naar de vijver en de vogelkijkhut. Het onderstel van het pad is van gerecycleerd materiaal gemaakt en aangelegd door het INL-team (intergemeentelijk natuur- en landschapsteam) van IGO (Intergemeentelijke Organisatie).

Aan het brugje over de Molenbeek, de grens tussen Herent en Erps-Kwerps, staat een infobord, deze laat weten dat door begrazing met schapen en geiten het wandelpad naast de vijver onderhouden wordt.

Aangekomen aan de vijver en vogelkijkhut gaf Pieter Moysons – conservator Molenbeekvallei Kortenberg – een woordje uitleg. Vooraleer we de hut konden betreden werd ook hier een tak doorgeknipt door David Haelterman – 1ste schepen Kortenberg. Hier namen we de tijd om te genieten van de natuurpracht, de vijver en de watervogels.

Wanneer iedereen de hut had betreden, gingen we terug naar de scoutsterreinen. Daar werden we getrakteerd met een hapje en een drankje. Hier gaf Ewoud L’Amiral – voorzitter van Natuurpunt Kortenberg – nog een afscheidswoord en een toost op het verder bestaan van Natuurpunt en zijn medewerkers.

Foto's klik hier.

Hugo Bollion

165 weergaven
bottom of page