top of page

Nieuws

Werkdag in de Molenbeekvallei + bezoek nieuwe plankenpad en kijkhut

Om de Zeggekorfslak te beschermen gingen we op drie percelen zones afbakenen

waar deze zeldzame (mini-)slak werd aangetroffen tijdens inventarisaties in 2016. Door deze zones af te bakenen vermijden we dat deze mee worden gemaaid tijdens de maaiwerken. De afbakening gebeurt met houten palen die vervolgens verbonden worden met een lint.

Met zes mannen en één vrouw was deze klus snel gefikst en hadden we nog tijd om in de zone op het hooiland takken te verwijderen.

Om een idee te geven hoe groot deze slak is, de schelphoogte is maximum 2,8 mm en de breedte 1,7 mm en is de grootste in zijn soort.

Onze aandacht ging even naar de Pinksterbloem, hier gingen we op zoek naar het eitje van het Oranjetipje (=vlinder). Volgens de weergoden was het niet voldoende dat we met onze voeten in water stonden en kregen we nog een flinke regenbui over ons.

Chris, onze bakker voor Natuurpunt‑Herent, kwam langs met zijn aanhangwagen. Hij kon nog hout gebruiken voor de bakoven. Op korte tijd was deze gevuld.

Als afsluiter brachten we een bezoek, voor wie nog zin had, naar het afgewerkte nieuwe plankenpad en de vogelkijkhut aan de vijver.

Blijf ons volgen op www.natuurpunt-herent.be

Foto's klik hier.

Ben je nog geen lid? Dit kan via onze website of kom op 1 mei 2019 naar de feestmarkt in het Wildemanspark.

Groetjes

Hugo Bollion

![endif]--

48 weergaven
bottom of page