top of page

Nieuws

Stormschade in het Kastanjebos

Op zaterdag 23 maart 2019, na de storm van 10 maart, spraken we af om 13u30 op de Lipselaan in Winksele. Bij de doorgang van de storm sneuvelden verschillende bomen en kwamen op het wandelpad terecht.

We waren met acht mannen, waarvan twee studenten van Don Bosco Haacht, en twee vrouwen. Met man (vrouw) en macht gingen we aan de slag om de bomen en takken te verwijderen. Dank aan Bruno die reeds enkele gevallen bomen verzaagd had.

Geert en Irmi namen het zagen op zich terwijl de anderen alles opruimden. Na een paar uurtjes was op één plaats het wandelpad vrijgemaakt en konden we even pauzeren. Raf gaf nog even uitleg over het beheer van het Kastanjebos.

Na een drankje en snackje nog een uurtje doorwerken, als tenminste de kettingzaag nog zin had, met een beetje geduld kregen we ze terug aan de praat. De andere groep was ondertussen nog op een derde plaats een boom en takken gaan opruimen.

Tijdens de werken konden we ook genieten van de ontluikende lente, zo waren de bosanemonen talrijk aanwezig, ook speenkruid, maarts viooltje, slanke sleutelbloem, witte dovenetel, aronskelk (nog niet in bloem) en de eerste pinksterbloem. Zelfs een bruine kikker genoot van het lenteweer en sprong voor mijn voeten weg. Ook de vogels genoten van de lente, zo kon je de tjiftjaf horen alsook het roodborstje, de groene specht, enz. De buizerd vloog over het terrein op zoek naar voedsel.

Uiteindelijk was de wandelweg terug vrij en konden we moe maar voldaan naar huis.

Als voor 14 april 2019 geen storm langs komt, kunnen we de wandelpaden zonder problemen gebruiken tijdens de lentewandeling met aansluitend een bezoek aan het waterwinningsgebied.

Meer informatie over de lentewandeling op www.natuurpunt-herent.be

Foto's klik hier.

Hugo Bollion

39 weergaven
bottom of page