Nieuws

Recepten Vegetarische eetdag


Dipje 1 – Spread van kikkererwten en spinazie

(Uit: De brooddoos – meer dan kaas en Salami, Lut De Clercq en Tony Le Duc)

Ingrediënten:

  • 8 el olijfolie

  • 2 handenvol spinazieblaadjes – gewassen en grondig uitgelekt

  • 400 g gekookte kikkererwten

  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden

  • ½ tl pimentón

  • ¼ tl cayennepeper

  • 1 handvol verse muntblaadjes, grof gehakt

  • 1 bosje peterselie, grof gehakt

  • Sap van 1 sinaasappel

  • Fijn geraspte schil van 1/3 sinaasappel

  • 2 el amandelboter

  • Peper en zout

Recept:

Verhit de olijfolie in een pan en laat de spinazie hierin gedurende 30 seconden slinken. Haal van het vuur en laat volledig afkoelen. Pureer de kikkererwten in de blender en voeg de spinazie en de rest van de ingrediënten toe. Pureer tot een glad geheel en kruid met peper en zout. Bewaar deze humus in de ijskast en consumeer binnen de 2 dagen.

Dipje 2 – Spread van geroosterde pompoen, salie en ricotta

(Uit: De brooddoos – meer dan kaas en Salami, Lut De Clercq en Tony Le Duc)

Ingrediënten:

  • 5 el olijfolie

  • 10 blaadjes salie, zeer fijn gesneden

  • 1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd en zeer fijn gesneden

  • 1.5 cm gember, zeer fijn geraspt

  • 2 butternut-pompoenen (of een andere kleine pompoenvariëteit), schil en pitten verwijderd en in blokjes gesneden

  • 2 grote tenen knoflook, ongepeld

  • 2 el ricotta

  • Peper en zout