top of page

Nieuws

Vegetarische Eetdag

Zaterdag 16 maart 2019 om 10:00 uur werd de Warotzaal klaargemaakt voor de 26ste vegetarische eetdag van Natuurpunt-Herent. Er moest doorgewerkt worden want om 12 uur kwamen de eerste hongerige personen.

Ook dit jaar werden onze smaakpapillen verwend door de kookploeg. Dagen voordien zijn ze druk in de weer om van de vegetarische eetdag een succes te maken en ook dit jaar zijn ze daar in geslaagd. Het was niet alleen lekker, maar waar vinden ze de inspiratie en dan nog gezwegen over de benaming van de gerechten: Knolletje van ’t veld (= soep), als hoofdgerecht: Pastanest‑tomaat huwelijk, Getemde broccoli, Curry op onze manier, Groenten‑geometrie en als laatste, door meerdere vrijwilligers gemaakt, een rijkelijk dessertbuffet.

De taken werden verdeeld, de eerste personen kwamen binnen, het startsein was gegeven. Het regende niets dan positieve reactie over het eten en de bediening. Sommigen vonden de dessert zo lekker en kochten nog één extra.

Vele eters betekent ook heel veel afwas en deze werd niet alleen door volwassenen gedaan, onze kleinste vrijwilliger Arthur hielp ook mee.

Nadat iedereen voldaan was konden we op veel mensen rekenen, hoe moe we ook waren, om de zaal terug netjes achter te laten.

Met de woorden van onze voorzitster gezegd “de teamspirit was Grand Cru”.

Op het eind van de avond vernamen we dat er 337 schotels opgediend werden (305 volwassenen en 32 kindermenu’s).

Om 23:00 uur kon men de deur sluiten.

Foto's klik hier.

Volgende activiteiten:

Beheerwerken op 23 maart 2019 in het Kastanjebos

Lentewandeling in het waterrijke Kastanjebos op 14 april 2019

meer informatie hierover vind je op facebook en op www.natuurpunt-herent.be

Hugo Bollion

13 weergaven
bottom of page