top of page

Nieuws

Werkdag in de Molenbeekvallei

In het kader van hakhoutbeheer gingen we zaterdag 16 februari 2019 aan de houtkant tussen het groot hooiveld en de molenbeek werken in de Molenbeekvallei. Deze werkdag werd geleid door Raf. Daar de bodem drassig was, was stevig schoeisel aangeraden.

Er werd voordien al heel wat zaagwerk verricht door Bruno. Onder een stralende zon en met 8 vrijwilligers werd het kruinhout van wilgen en populieren opgeruimd. Deze keer hadden we hulp van twee personen uit Eritrea en een leerlinge van Don Bosco in het kader van een schoolopdracht. Ook twee populierstammen moesten verzaagd en opgeruimd worden.

Tijdens het zagen kwam de kettingzaag vast te zitten. Dan maar proberen om met een kantelhaak de stam te rollen, geen beweging in te krijgen. Met man en macht konden we de kettingzaag uiteindelijk loskrijgen. Helaas dacht de kettingzaag daar anders over. Hij wilde niet direct starten.

Dan maar even een kleine break, om nadien verder te doen.

Door het warme weer kon men de gevlekte aronskelk al bewonderen, ook sneeuwklokjes waren aanwezig. Zelfs de groene specht en de boomklever lieten van zich horen.

Het kruinhout was opgeruimd en de takkenril aangevuld. Raf gaf nog uitleg over de bestuiving van de wilg.

De populierstammen waren nog niet volledig gezaagd toen het tijd was huiswaarts te keren.

We hebben alles niet kunnen doen, maar één ding staat vast: wij hebben vandaag veel vitaminen‑D gekregen.

Volgende werkdag gaat door op 23 maart 2019, plaats nog te bepalen (zie website).

Het moet niet altijd werken zijn.

Op 16 maart 2019 hebben we het jaarlijkse “vegetarisch eetfestijn”, schrijf u tijdig in en kom mee smullen.

Foto's klik hier.

Hugo Bollion

27 weergaven
bottom of page