top of page

Nieuws

Houtkant afzetten in Ter Neppen

Natuur beheren vraagt natuurlijk ook handen om mee te werken.

Het nieuwe jaar starten we in ons kleinste gebied, Ter Neppen. Met 8 personen gingen we een gedeelte van een houtkant en het achterliggend sleedoornstruweel afzetten om de sleedoorn te verjongen en weer licht te geven.

De houtkant was een mengeling van hazelaar, wilg, populier en dergelijke. Met de takken dunner dan 15 cm diameter werd een takkenril aangelegd.

Deze zorgt voor een goede nest-, voedsel- en schuilgelegenheid voor roodborstjes, winterkoninkje, amfibieën en reptielen. Zelfs enkele vlindersoorten zetten hun eitjes af op dood hout. Ook paddenstoelen, varens en andere plantensoorten vinden er een uitstekend onderkomen.

Met een paar personen werd ook een populier, die over de wandelweg hing, verwijdert.

Van al dat werken krijg je dorst en een kleine honger. Voor deze te stillen had Gilbert voor gezorgd. Chris had in de voormiddag nog croissant en koekjes gebakken en wij waren de proefkonijnen. Deze waren lekker, ze waren dan ook rap op.

Volgende werkdag gaat door op 16 februari 2019 om 13:30 uur in de Molenbeekvallei.

Foto's klik hier.

17 weergaven
bottom of page