top of page

Nieuws

Algemene Kennisquiz 2018

Zaterdag 1 december 2018 10:00 uur, met een 10 tal personen de zaal klaarzetten voor de algemene kennisquiz die avond. Dat verliep heel snel en konden we even naar huis.

Om zes uur ’s avonds waren we allemaal terug paraat. Hier en daar nog een paar aanpassingen en nu maar wachten op de spelers.

Om zeven uur kwamen de eerste spelers reeds binnen. Dit jaar hadden we 30 ploegen, duidelijk minder dan verleden jaar. Jammer want de quizmaster Marc Vangerven had weer genoeg vragen klaar liggen. De ploegen zaten klaar, de jury aanwezig en de quizmaster gaf het startsein.

Tijdens de quiz konden de spelers genieten van een drankje en een knabbel die door de vrijwilligers gemaakt en bezorgd werden, zoals: een broodje met kaas, hesp of humus en een heerlijke kruidensoep met een snede brood kon ook verorberd worden. Was uw honger toch niet groot, dan was er nog chips zout of met paprika.

Net voor de laatste reeks vragen had Inge een kleine loterij georganiseerd.

Van enkele spelers had ik vernomen dat dit jaar de vragen moeilijk waren, voor sommigen althans.

Op het einde van de quiz werd de uitslag door Marc bekend gemaakt. De eerste plaats ging naar de ploeg “De Wandelaar”, voor hen waren blijkbaar de vragen niet moeilijk want sinds de eerste reeks vragen stonden zij op de eerste plaats en bleven daar. De tweede plaats ging naar “Vrienden van HeverleeBos en Meerdaalwoud”, de derde plaats voor “Kruidenpot” , ook de andere zevenentwintig ploegen werden bekend gemaakt. Een te lange rij om hier te vertellen. Nadat iedereen een prijs gekozen had, keerden zij huiswaarts. Behalve wij, wij mochten nog alles opruimen en er voor zorgen dat de zaal er terug picobello uit zag.

Rond twaalf uur dertig konden wij ook huiswaarts keren.

Foto's klik hier.

Ook volgend jaar organiseren wij een algemene kennisquiz ten voordele van het Reservatenfonds, deze gaat door op 7 december 2019 om 19:30 uur in de gemeenteschool Toverveld, Overstraat te 3020 Veltem-Beisem.

Blijf ons volgen op www.natuurpunt-herent.be, ook voor onze andere activiteiten kan je hier terecht.

Hugo Bollion

23 weergaven
bottom of page