top of page

Nieuws

Werkdag oevers poelen maaien

Het wordt stilaan traditie om in oktober aan de poelen van de Benedictusweide te werken. Niet alleen salamanders en andere dieren vinden de weg naar de poelen, maar ook allerlei planten. We willen echter vermijden dat de poelen helemaal dicht groeien.

Aangezien het grondwater laag staat kunnen we de oevers maaien en lisdodde verwijderen uit de oudste poel, alsook grauwe els, enz.

Onder het waakzame oog van conservator Jos ging deze werkdag door op 13 oktober 2018. Onder een stralende zon, een temperatuur rond de 27 graden en 11 vrijwilligers kon deze klus snel geklaard worden. Door de aanhoudende droogte was het niet mogelijk om de lisdodde uit te trekken. Daarom werd er gebruik gemaakt van een scherp geslepen machete. Ook langs de oevers werd de bosmaaier ingeschakeld om planten te verwijderen en struiken werden bijgesnoeid om zo voor een betere doorgang te voorzien.

Bij deze temperatuur was een pauze met een fris drankje welkom. Uiteindelijk mocht het eindresultaat gezien worden.

Hugo Bollion

Foto's klik hier.

39 weergaven
bottom of page