top of page

Nieuws

Maaisel afvoeren in de Molenbeekvallei

Jaarlijks wordt het hooiland in de Molenbeekvallei gemaaid de voorlaatste week van juni, dit was ook dit jaar. Na het maaien moet het maaisel afgevoerd worden.

In de loop van de week gebeurt dit door leerlingen van De Kraal De Doren 4de leerjaar, Pastoor De Clerckschool Veltem 5de en 6de leerjaar en De Kraal Winksele 5de leerjaar, samen 89 leerlingen en dit verspreid over drie dagen. “ Het is een hele klus om deze bendes in goede banen te leiden!” zei Gerard die hen begeleidde. “ Harde werkers, enthousiast en degelijk werk verricht ondanks de warme temperaturen.”

Natuurlijk was er ook tijd voorzien voor een knabbeltje en de dorst te lessen.

Met deze een dankwoord van de voormalige conservator Gerard voor de geleverde prestatie aan de leerlingen.

Ook zaterdag was het nog zomers warm en al het maaisel was nog niet opgeruimd. Een 15-tal personen waren komen helpen, sommigen zelfs de ganse dag. Door de warmte was er ook nu telkens even tijd gemaakt om de dorst te lessen en een babbeltje te slaan. Rond 17:00 uur was al het hooi opgeruimd.

Als afsluiter van de dag was iedereen welkom op de BBQ die bij Gerard doorging.

Ook hier richtte de conservator Geert Kuijken een dankwoord aan Martijn, Luc, Sofie, Kristien, Veronique, Chris, Gilbert, Hugo, Inge, Peter, Ria, Hans, Jan en Irmgard voor het harde werk ondanks de warmte.

Werken in de natuur, zo plezant!

Een leuke en actieve manier om in groep aan natuurbeleving te doen is meewerken in het natuurreservaat. Iedereen werkt op zijn eigen tempo, leert zaken bij over de natuur en natuurbeheer.

Je kan ons steeds volgen op www.natuurpunt-herent.be en op Facebook natuurpunt Herent.

Foto's klik hier.

Hugo

17 weergaven
bottom of page