top of page

Nieuws

Op stap met de herder

Samen met herder Brecht, zijn herdershonden en een groep schapen en geiten (240 stuks samen) gingen we zondag 6 mei 2018 op stap. Brecht kreeg tevens hulp van de kinderen. Niet alleen de schapen en geiten waren talrijk aanwezig, maar ook de 198 wandelaars waarvan 75 kinderen.

Alvorens te vertrekken kregen de wandelaars een woordje uitleg van de herder over de kudde en waar we naartoe gingen. Aan de kinderen werd gezegd wat hun taak was tijdens de wandeling.

Met deze informatie, een blauwe hemel en een stralende zon, konden we rond half elf vertrekken via het Kastanjebos naar de Lipselaan. Aangekomen aan de Lipselaan moest het verkeer tegengehouden worden. De kudde liep liever over straat naar het hooiland een 50 tal meter verder aan de andere kant van de baan. Daar werd even halt genomen, zodat iedereen terug kon aansluiten. Ook hier wist Brecht nog het één en ander te vertellen.

Dan maar verder door de Stokstraat richting Benedictusweide. Daar kreeg men uitleg over de poelen die aangelegd zijn. Hier konden sommige schapen en geiten genieten van een slokje water.

Via de Sint-Benedictusstraat en de Duigemstraat ging de wandeling verder. Ik draaide me even om en zag een lange rij van schapen, geiten, kinderen, ouders en de herder met zijn honden.

Met een halfuur vertraging kwamen we aan op de hoek van de Duigemstraat met Vilvoordsebaan. Onze chef-kok Pierre had de BBQ reeds op temperatuur, de vrijwilligers stonden klaar om ons allen te voorzien van een broodje met schapenworst en een drankje. Na een lange wandeling was deze welkom.

Tijdens de pick-nick gaf Brecht nog een demonstratie schaapscheren.

Na een uurtje ging de wandeling verder door het veld naar de Schotstraat. Ook hier werd het verkeer even tegengehouden, zodat we veilig tot aan de Grote Molenweg konden. De bestemming was nu kortbij, nog even onze laatste krachten gebruiken om boven op de Mollekensberg te geraken. Niet alleen aan de geiten was te zien dat het vermoeiend was, maar ook aan sommige kinderen.

Boven aangekomen werden de schapen en geiten achter afspanning gezet, opgepast hier staat elektriciteit op.

Hier op het Gemeentelijk Parkgebied Mollekensveld blijft de kudde tot alles afgegraasd is.

Hadden wij iets verkeerd gedaan? Plots stond de politie naast ons, zij kwamen het terrein controleren en niet ons.

Foto's klik hier.

Wil ook jij eens van de schapenwandeling genieten of een andere activiteit, hou dan vooral onze site in het oog, alsook op facebook.

www.natuurpunt-herent.be

Hugo

69 weergaven
bottom of page