top of page

Nieuws

Laatste zaagwerken

Zaterdag 24 maart afspraak aan het hooiland langs de Lipselaan. Onder een blauwe lucht gingen we aan de slag in het Kastanjebos. Daar werden op verschillende percelen de laatste (kleine) zaagwerken uitgevoerd en takken opgeruimd. Werkhandschoenen en stevig schoeisel waren welkom.

De opkomst was goed, 12 personen waarvan drie leerlingen van Don Bosco Haacht. Ook onze jongste vrijwilliger Arthur, kwam een handje helpen. We werden in twee groepjes verdeeld. Een eerste groep plaatste een takkenril in het noordelijk deel van het groot hooiland. De tweede groep ging de beplanting langs het fietspad op de Lipselaan afzetten en werd vervolgens bijgestaan door de eerste groep. Het gaat hier over het afzetten van hondsroos (Rosa canina), kornoelje (Cornus), vuilboom of sprokehout (Rhamnus) en wilde kers of boskers (Prunus avium). Een welverdiende pauze was welkom. Tijdens de werken konden we genieten van een decor van bosanemonen, speenkruid, de bladeren van de aronskelk en de opkomende bladeren van de herfsttijloos.

Door de vele handen hadden we snel gedaan en konden we nog een derde perceeltje aanpakken, deze ligt naast een weide. Daar werden de overhangende takken verwijderd.

Foto’s vind je hier.

20 weergaven
bottom of page