top of page

Nieuws

Hakhoutbeheer (2)

Na de laatste werkdag op 16 december 2017 in de Molenbeekvallei hebben onze ‘zageventen’ de smaak weer helemaal te pakken. Op 27 januari 2018 zetten ze het hakhoutbeheer op de oever van de Molenbeek voort en werd er een volledige dag voorzien om enkele populieren te kappen. Er werd afgesproken om 10u en om 13u30 op de parking aan het einde van de Kerkstraat in Beisem. Wie later aansloot kon ons vinden in het verlengde van de Kerkstraat tot voorbij het brugje, daar naar links tot aan het volgende brugje om dan het wandelpad naar rechts te blijven volgen.

Aan helpende handen hadden we geen tekort. In de voormiddag waren er 14 personen en in de namiddag 19 om het hout op te ruimen. Het weer was ons gunstig, regelmatig zonneschijn, niet te koud, maar wel nat onder onze voeten.

Na het neervellen van de bomen werden deze ontdaan van het kruin. Dit werd ter plaatse opgestookt. Het overtollige hout wordt verdeeld onder de aanwezigen.

Van dat vuurtje werd gretig gebruik gemaakt voor diegene die ’s middags bleven picknicken. Onze fourage had voor een specialiteit van het huis gezorgd, een lekker mals lam-geitje en dat werd ter plaatse klaargemaakt.

Een dag is zo voorbij en met alle hulp die we hadden kregen we niet alles opgeruimd. Daarom gaan we op 24 februari 2018 een derde dag aan de slag om al de rest op te ruimen. Die dag krijgen we versterking van “de givers” (scoutsgroep Winksele – Veltem-Beisem). Heb je ook zin om een handje toe te steken, op www.natuurpunt-herent.be vind je wanneer onze activiteiten plaats vinden. Neem eens een kijkje. Alle hulp is steeds welkom.

Foto's klik hier.

21 weergaven
bottom of page