top of page

Nieuws

Frisse-neuswandeling

We zetten het nieuwe jaar in met een fris hoofd en dit met de frisse-neuswandeling. Hij had zijn naam niet gestolen. Bij drie graden en een snijdende noordoosten wind gingen we op verkenning in het noordelijk deel van Herent en wandelden door een open landschap.

Niet iedereen is bang van de kou, een 80-tal wandelaars werden verdeeld onder vier groepen. Twee groepen kozen voor de lange wandeling van iets meer dan 6 km, de andere twee voor de korte. Ikzelf nam de lange wandeling met als gids Fernand.

We kwamen langs een bunker die is ingericht als vleermuizenverblijfplaats. Raar: waarom liggen hier zandzakken op? Gelukkig was Joris er en die vertelde ons dat deze er voor zorgden dat het regenwater naar één punt geleid wordt zodat het in de bunker sijpelt en zorgt voor de vochtigheid in de bunker, wat de vleermuis nodig heeft. Passerend langs het bedrijf Cargill, hier wordt de gerst tot mout verwerkt, ging onze weg verder doorheen de Blakstraat. Rond een woning stond een haag van Italiaanse populier, Fernand gaf ons meer uitleg over de populieren en hoe we hen konden herkennen. Ganzen vlogen over, een groep kneuen vlogen op wanneer we passeerden, kraaien cirkelden boven onze hoofden, meeuwen zochten in de weide achter eten. De rust van de natuur in een open landschap, de Hogebeek, de Lipsebeek, we kruisten hen. Van verre zagen we de mannelijke katjes aan de hazelaar, maar als je korter bij kwam kon je de vrouwelijke bloempjes reeds bewonderen. Via de Hogebeekstraat, de Dorenstraat en de Wittevrouwestraat ging onze weg verder. Op het einde van de Wittevrouwestraat kwamen we langs een kapelletje, nee …. geen café. De Elststraat bracht ons terug naar de eindbestemming.

Na de wandeling werd er een drankje en wat lekkers aangeboden. Ook de warmte van het lokaaltje, dat we ter beschikking kregen van het schooltje De Kraal, deed deugd.

Ook al was het koud, een wandeling kan zo’n deugd doen.

Voor meer wandelingen en andere activiteiten www.natuurpunt-herent.be

Foto's klik hier.

119 weergaven
bottom of page