top of page

Nieuws

Bosuil wordt uit benarde situatie gered dankzij WildlifeTaxiTeam


Op 24 oktober kreeg het Wildlife Taxi Team een oproep vanuit de Groenstraat in Veltem-Beisem. Een jonge bosuil was door een schouw gevallen en zat gevangen in een stoof. Dankzij de snelle reactie van het Wildlife Taxi Team kon het uiltje uit zijn benarde situatie gered worden. De uil zat binnen het uur na de oproep al in het Vogelopvancentrum Neteland (VOC Neteland) waar hij nu aan het bekomen is van zijn avontuur. Het uiltje was fel vermagerd maar zal het wellicht overleven. Het is de bedoeling dat de uil wordt vrijgelaten in de natuur van zodra het opnieuw zelfstandig kan jagen.

VOC en Wildlife Taxi Team

In Vlaanderen zijn er verschillende opvangcentra voor vogels en wilde dieren in nood (VOC's). Alleen in Vlaams-Brabant is er nog een lacune. Het Wildlife Taxi Team wil deze lacune opvullen door dieren in nood die in onze regio worden aangetroffen op te halen en naar het dichtsbijzijnde VOC te transporteren. Het Taxi Team wordt bemand door vrijwilligers.

Vind je zelf een gewonde vogel of ander wild dier. Aarzel dan niet te lang en contacteer het Wildlife Taxi Team

Ook buiten de gewone uren kan je het WTT bereiken via de regiocoördinator op het nummer 0491/91 33 85.

98 weergaven
bottom of page