top of page

Nieuws

Nacht van de duisternis

Zaterdag 14 oktober 2017 om 21:00 u

Samen met Natuurpunt-Herent organiseerde de gemeente een nachtwandeling om de impact van licht op het nachtleven van de dieren aan te tonen. Met een groep van 26 deelnemers trotseerden we het nachtelijk leven.

Drie gidsen van Natuurpunt-Herent, Gerard, Fernand en Brecht, namen ons mee de duisternis in. Maar eerst kregen we een woordje uitleg over de wandeling, dit ging door in de Sociale Werkplaats van Wonen en Werken ( Benedictushoeve ). Nadien startte de wandeling en maakten we al kennis met “De witte wieven” ( mistflarden of mistbanken, worden ook vaak in verband gebracht met heksen en/of spoken ) daar wist Gerard iets over te vertellen. De kinderen hun interesse werd opgewekt door de uitleg van Brecht over marters en vossen. Zij kregen de opdracht om op de hooibalen te kruipen om te zien of de marter/vos daar geweest is. Dit moest geen twee keer gevraagd worden. Onder een heldere sterrenhemel ging de wandeling verder. Met de bat-detector konden we horen dat er een dwergvleermuis aanwezig was. Van Gerard kregen we een woordje uitleg. Ook de bosuil was aanwezig. Fernand, onze vogelkenner, kon hierover meer vertellen. Aan de poel kregen we van Brecht informatie over de poelen en de salamanders. Wist jij waarom de uil niet in de dag rondvliegt? Nee, wij nu wel. Gerard kon dit uitleggen aan de hand van het verhaal over het winterkoninkje. Met volle aandacht luisterden de kinderen naar zijn verhaal.

Terug aangekomen aan de Benedictushoeve werden we bedankt voor de opkomst en werden getrakteerd op een tas verse soep of frisdrank.

Foto's klik hier.

24 weergaven
bottom of page