top of page

Nieuws

Natuurwandeling

Onder een stralende zon konden we zondag 3 september 2017 tijdens de natuurwandeling genieten van de prachtige herfstkleuren. Door het goede weer was de opkomst groot, 45 deelnemers.

Onder leiding van Magda Cool, als gids, kon de wandeling starten aan het Sint‑Michielskerkje in Veltem‑Beisem.

Via de Molenbeekvallei wandelden we langs de Molenbeek naar de Heersemmolen om dan door te steken naar het Kastanjebos. Doorheen het Spekbos ging de wandeling verder om terug te komen aan het Sint‑Michielskerkje, een wandeling van iets meer dan 9 km.

Regelmatig werd er halt gehouden en kregen we uitleg over de plantengroei zoals kattenstaart, moesdistel, gras spirea, blauwe knoop, geel walstro, rolklaver, eenbes en de vrucht van de gevlekte aronskelk. Maar niet alleen planten waren te zien ook paddenstoelen. Zo ontmoeten we de populierenzwam, het judasoor, de peksteel, de gele trilzwam en de tonderzwam.

Halverwege kregen we de kers op de taart. Het groot hooiland in de Lipsestraat had een lila kleurig tapijt, de herfsttijloos bloeide er rijkelijk. Hier konden we ook genieten van de Ouessant Schapen die het hooiland tijdens de wintermaanden begrazen.

Terug aangekomen aan het Sint‑Michielskerkje kregen we nog geschiedenis over het kerkje.

Magda gaf ons ook nog mee dat je op de site www.natuurpunt-herent.be wandelroutes kan terug vinden, maar ook in het Bezoekerscentrum Groene Vallei Lelieboomgaardenstraat 60, 3071 Erps-Kwerps kan je terecht voor meer informatie.

Op zondag 1 oktober 2017 is er een paddenstoelwandeling in Bertembos (zie website).

Foto's klik hier.

52 weergaven
bottom of page