top of page

Nieuws

Schapentocht met kinderen

Onder een stralende zon aan een blauwe hemel en hier en daar witte wolkjes, het leken wel schaapjes. Op de grond waren het wel echte schapen.

Met 130 schapen, 20 geiten en 150 wandelaars, waarvan 65 kinderen gingen we onder begeleiding van onze schaapherder Brecht en zijn twee honden op stap. Ook dit jaar mochten de kinderen voor één dag mee herder zijn.

Na een woordje uitleg van Brecht over de schapen, de geiten en een woordje over het traject konden we de wandeling starten. Door het Kastanjebos, genietend van de natuur die volop in bloei is, kwamen we aan de Lipselaan. Daar werd de straat even volledig afgesloten voor verkeer door vrijwillige seinwachters en dit was nodig, want de schapen en geiten deden hun zin en liepen in het midden van de straat. Even halt houden op het hooiland naast de Stokstraat om de groep terug samen te brengen. Vervolgens ging de tocht verder langs de Stokstraat naar de Benedictusweide. Daar gaf Brecht uitleg over de poelen die onlangs aangelegd zijn.

Met een klein beetje vertraging kwamen we aan het kruispunt Klein Dalenstraat en Vilvoordsebaan. Even de schaapjes en geiten op hun afgebakende weide plaatsen. Nu konden we daar een poosje rusten en genieten van een broodje met “natuurlijk” schapenworst en een drankje. Het was echt picknickweer en daar genoten we allen van.

Na ongeveer een uurtje en een half werd de tocht verder gezet door de velden naar de Mollekensberg waar de schapen op de gemeentelijke graasweide werden losgelaten. Met een laatste woordje uitleg van Brecht over hoe lang ze hier mogen staan, bedankte hij iedereen voor de begeleiding. Alvorens we konden vertrekken waren er wel helpende handen nodig om een afspanning te plaatsen rond de schapen. Deze wordt na een week herplaatst zodat de weide helemaal begraast wordt.

Bedankt aan Brecht, zijn honden en jonge herders voor één dag. Het was weer een fijne dag. Tot volgend jaar?

Foto's klik hier.

85 weergaven
bottom of page