top of page

Nieuws

Natuurpunt & landbouwers

De meest gebruikte samenwerkingsvorm tussen Natuurpunt en landbouwers is de jaarlijkse gebruiksovereenkomst. De landbouwer maait of laat het perceel in kwestie begrazen door zijn dieren. Door de begrazing krijgen de reservaten structuurvariatie en worden ze opengehouden, wat de biodiversiteit ten goede komt.

Daarom werd er op een weiland gelegen aan de Lipselaan in Winksele tijdens de werkdag op zaterdag 25 maart alle obstakels zoals takken en boomstronken door Natuurpunt-Herent verwijdert. Ons jongste lid in spe, Arthur, kwam ons helpen. Ook de landbouwer, die de weide in pacht heeft, kwam een handje toesteken. Met man (vrouw) en macht werd deze klus geklaard.

Van zodra de afspanning volledig in orde is, kunnen de koeien er op.

Tijdens de werken konden we ook genieten van de voorjaarsbloeiers. Zo vonden we er de bosanemoon, speenkruid, sleutelbloem, pinksterbloem en hondsdraf.

Van al dat hard werken krijgt men dorst en honger. We werden dan ook getrakteerd op een drankje naar keuze en een versnapering, ook de landbouwer had drank voorzien.

Al snel was de namiddag voorbij en keerden we huiswaarts.

Wil jij volgende keer meehelpen, volg ons dan op www.natuurpunt-herent.be .

Foto's klik hier.

20 weergaven
bottom of page