top of page

Nieuws

Vegetarisch eetfestijn

Ten voordele van haar natuurgebieden organiseerde afdeling Natuurpunt-Herent ook dit jaar een “vegetarisch eetfestijn” en dat ging door op 18 maart 2017.

Maar wat gaan we dit jaar de mensen aanbieden? Dat was de vraag reeds in december 2016 van onze keukenpieten. Enkele ideeën werden verzameld en er ontstond zelfs een proevertjesavond.

Een draaiboek werd samengesteld: wie helpt mee aan het menu? Wie maakt desserts? Helpers gevraagd om de zaal klaar te zetten, opdienen, opruimen. Ook voor de koude keuken, de toog, enz. waren vrijwillige helpers nodig.

Op 18 maart om negen uur was het dan zover. De vloer werd bedekt met matten, tafels en stoelen werden geplaatst. Vervolgens werden de tafels aangekleed met een feestelijk tintje.

Ook in de keuken en achter de toog werden al voorbereidingen getroffen. Zelfs voor de afwassers werd een geïmproviseerd hoekje voorzien.

Vijf voor twaalf, iedereen op post. Zit er iemand aan de kassa? De eerste eters komen binnen.

Met een drankje naar keuze en bijhorende amuse startte het eetfestijn. Gevolgd door een soepje vol vitamine-C, gehuld in een fluweelrood jasje. Daarna kon je uw maag vullen met een sportieve burger, een huwelijk van aardappel en prei en mini loempia’s (Aziatisch met een westerse twist). Om die kleine luchtbel in de maag te vullen, kon je nog genieten van een dessertbuffet.

Uit de tegenslagen van verleden jaar hadden we een paar lessen getrokken en hiermee rekening gehouden. Dat konden we dan ook merken aan de 333 eters. Men was zeer tevreden, moest niet lang wachten, vond het lekker en ze hadden niets dan lof voor onze vrijwillige helpende handen.

Nu nog opruimen, maar eerst konden al de vrijwilligers nog samen een stukje eten na een geslaagde dag.

Voor foto’s klik hier.

Wist u dat Natuurpunt-Herent een onderdeel is van de Groene Vallei? Neem een kijkje op www.natuurpunt-herent.be/groenevallei

39 weergaven
bottom of page