top of page

Nieuws

Vijver Molenbeekvallei & omgeving

Zoals eerder aangekondigd ging de volgende werkdag door op een ander tijdstip dan gewoonlijk. In samenwerking met Natuurpunt Kortenberg en Natuurpunt Herent zijn we op zondagvoormiddag gaan werken aan de vijver van Erps-Kwerps Noord in de Molenbeekvallei. Deze vijver is reeds meer dan 10 jaar in ons beheer. Er zijn verschillende (provinciale) projecten uitgevoerd om het waterpeil te kunnen beheren en de dijken te versterken. Dit jaar willen we de kers op de taart zetten met een kijkhut aan deze vijver te bouwen.

Tijdens de werkdag hadden we de gelegenheid om kennis te maken met het beheer van deze vijver. Pieter Moysons legde ons dan ook uit hoe de vijver werd geledigd en hoe ze deze terug laten vol lopen.

Nu de vijver leeg was, hadden we ook de mogelijkheid om het zwerfvuil uit de vijver te halen.

Er was weinig opkomst, toch is er veel werk verzet.

De vijver kan terug gevuld worden.

Foto's klik hier.

260 weergaven
bottom of page