top of page

Nieuws

Wilgen kappen

Wij hadden zaterdag een teambuilding werkdag.

De bedoeling was om meerdere wilgen te kappen aan het plankenpad in de Molenbeekvallei. De takken zijn te zwaar en de wilgen dreigen te ontwortelen of uit elkaar te scheuren. Ondanks het voorspelde koude weer, konden we ons goed verwarmen bij het afvoeren van het hout.

Brecht, Gerard en Irmi hebben op initiatief van Raf om 13.00 afgesproken om al wat te zagen. Brecht heeft 3 of 4 bomen geveld en Brecht, Gerard en Irmi hebben die verzaagd. Wij werden bijgestaan door een struis team van vrijwilligers: Erwin, Klara een nieuwe vrijwilligster, Jules, Joris, Geert en Raf. Raf heeft ook een grachtje op het hooiland met veel geduld terug open gemaakt.

Het hooiland Kerkstraat is ook opgeruimd. Er werd nog hout gestapeld aan de ingang van het vlonder pad. Dit moet nog opgehaald worden. Het kruin- en takkenhout werd in het begin van het hooiland Kerkstraat verzameld, zodat de gemeente het kan ophalen. Door de opening die nu gemaakt is, kan men vanuit het vlonder pad bijna het hele hooiland inzien, dat zal de wandelaar een heel andere indruk geven als voordien.

Hard werken, maar voldaan, keerden we huiswaarts.

Het resultaat mag er zijn.

Foto's klik hier.

75 weergaven
bottom of page