top of page

Nieuws

Algemene kennisquiz 2016

Ook dit jaar organiseerde Natuurpunt-Herent zijn jaarlijkse “Algemene kennisquiz“ ten voordele van de plaatselijke natuurreservaten “Kastanjebos, Molenbeekvallei & Ter Neppen”.

Tijdens het binnenkomen van de deelnemers, was het in de keuken en aan de tap reeds goed te voelen dat ook dit jaar de opkomst groot was, namelijk 57 ploegen van 5 personen.

Bij het starten van de quiz werd door Marc Vangerven het donkere, biologisch bier “Zwarte Madam” van Natuurpunt gepromoot. Deze is genoemd naar het Onze‑Lieve‑Vrouwbeeld op de grens van Nederokkerzeel met Erps‑Kwerps. Over dat beeld bestaat er een legende dat er rond middernacht stemmen te horen waren die bezoekers de Molenbeek in lokten.

Om de quiz vlekkeloos te laten verlopen, werd de quizmaster bijgestaan door Filip Vandekeybus en een vijfkoppige jury.

Van al dat quizzen krijg je niet alleen dorst maar ook honger en nog voor het eind van de avond waren de broodjes op. Dan maar de soep en chips verorberen.

Ook dit jaar waren er prachtige prijzen te winnen, geschonken door verscheidene sponsors. Waarvoor dank!

Per groep werden de resultaten bekend gemaakt en kon ieder zijn prijs ophalen en kon men huiswaarts keren. Alleé ja, de deelnemers.

De zaal moest nog opgeruimd worden en dat was de taak van al de vrijwilligers die deze avond hun best hebben gedaan om deze tot een goed einde te brengen.

Die klus was door het grote aantal aanwezige vrijwilligers snel gedaan en dan konden ook wij allemaal naar huis.

Ook volgend jaar quizzen we en dit op 2 december 2017. Schrijf alvast deze datum in uw agenda.

Vergeet ook niet onze frisse‑neuswandeling op 8 januari 2017, de vegetarische dag op 18 maart 2017 en onze andere maandelijkse activiteiten.

Op onze site www.natuurpunt-herent.be kan je meer uitleg vinden over de activiteiten.

Foto's klik hier.

33 weergaven
bottom of page