top of page

Nieuws

Natuurlijke tuinen circuit


Meer natuur in uw tuin

Zondag 5 juni 2016 kon je tussen 10:00u en 18:00u dertien deelnemende tuinen in De Groene Vallei, Midden-Brabant bewonderen waar “Natuur in je tuin” geen loos woord is. Men startte aan Klavertje Vier, Winkselsesteenweg 82 te 3020 Herent waar je een folder kreeg met de deelnemende adressen.

In elke tuin kon je leuke ideeën opdoen om ook in jouw tuin de natuur meer kans te geven.

Geen enkele tuin was hetzelfde met één verschil, is de tuin klein of groot er was ook plaats voor natuur.

Er was een grote biodiversiteit aanwezig: bij- en vlindervriendelijke vaste planten die veel stuifmeel en nectar te bieden hadden, kruidentuintjes, een bloemenweide, een stukje gazon, een moestuin, bijenhotels, klein fruit, takkenril als schuilmogelijkheid voor vogels, egels enz. Ook vijvers en zwemvijvers kon je bewonderen in alle maten en vormen. Alsook een zithoekje om tot rust te komen.

Sommigen hadden zelfs groenbedekking op hun dak.

In de grotere tuinen had je dan weer een ruime variëteit van boomsoorten en struiken.

Hier en daar kon je allerlei proeven: gelei van kweepeer op zelfgemaakt rozijnenbrood, fruitsap van eigen kweek, zelfs wijn, cake, enz.

In de voormiddag leek het wel dat het zou regenen, maar al snel kwam de zon er door. Deze zorgde er dan ook voor dat de belangstelling groot was en lokte de mensen.

Maar helaas na zonneschijn komt regen of is het andersom. Iets voor zessen hoorde je het in de verte al roffelen en ja hoor: met een fikse bui werd de dag afgesloten.

Hopelijk heeft iedereen enkele ideeën kunnen opdoen om deze in zijn eigen tuin te gebruiken.

Wie weet kunnen we volgende keer uw tuin bezoeken.

Foto's klik hier

20 weergaven
bottom of page