top of page

Nieuws

Op weg met de herder en zijn schapen!

Op zondag 1 mei 2016 werd voor de derde maal een schapentocht georganiseerd in samenwerking met Kiemwerking JNM Midden‑Brabant en Natuurpunt‑Herent.

Ook al was het ‘s morgens nog koud, de schapentocht had ook dit jaar succes. De opkomst was dan ook groot, 148 personen waarvan 43 kinderen namen deel aan deze activiteit. Al snel kwam de zon tevoorschijn en al snel kregen sommigen het te warm.

Vandaag mochten de kinderen voor één dag herder zijn. Samen met Brecht en de herdershonden bracht men de kudde van 110 stuks bestaande uit geiten en schapen naar de graasgronden op de Mollekensberg.

Deze wandeling en herderstocht startte in en door het natuurgebied “Het Kastanjebos” en trok verder via enkele mooie stukjes Herentse natuur.

Rond twaalf uur werd er ter hoogte van de Klein Dalenstraat halt gehouden voor een picknick. Hier konden we ons innerlijk versterken met een broodje met schapenworst en een drankje.

Om 13u30 konden we verder wandelen naar de gemeentelijke graasweide. Om 14u30 aangekomen op de graasweide kon de kudde vrij rondlopen.

Op de weide bedankte Brecht iedereen voor hun deelname en gaf nog wat informatie mee.

Wil jij ook eens deelnemen aan één van onze activiteiten, hou dan onze activiteitenkalender goed in het oog via onze website www.natuurpunt-herent.be

Voor meer foto's klik hier

69 weergaven
bottom of page