De gerechten van ons vegetarisch eetfestijn vielen in de smaak. Daarom delen we de recepten zodat jullie ook thuis aan de slag kunnen.
Eet smakelijk!
Gevulde paprika
Alle hoeveelheden voor 1 paprika (dus 2 gevulde helften!).
1 Rode paprika, doorsnijden en kuisen en gedurende 20' laten voorgaren in een oven van 150°C (bij zeer dunne of zeer dikke paprika's moet je die gaartijd aanpassen.
Vulsel: 1 middelgrote ajuin en 1/2 gele paprika in stukjes gesneden samen laten stoven. 100gram sojascheuten toevoegen. Als alles beetgaar is 50g gehakte cashewnoten, 50g rozijnen en +/-100ml passata (volume moet je zelf een beetje zien, niet te droog, niet te vochtig) en 1/4 kruidenboullionblokje toevoegen en nog een 5-tal minuten laten stoven. Kruiden met rode currypasta, peper en een beetje zout.
Paprika's opvullen, smakelijk.
Lasagne met geitenkaas
1 Pak verse lasagnebladen
500 gr courgette
2 verse tomaten
300gr zachte geitenkaas
1 potje kruidenroomkaas
1 grote wortel
2 blikken tomatenstukjes
olijfolie
400 ml melk
1 ajuin
150 gr geraspte kaas
100 gr roux (gemaakt van boter, bloem en melk)
muskaatnoot
peper en zout
Kuis de wortel, snij in kleine stukjes, ook de ajuin in fijne stukjes evenals de courgette.
Stoof de ajuin aan in de olie, voeg wortel en corgette toe, laat halfgaar sudderen, voeg desnoods wat water toe, pel intussen de tomaten en snij in kleine stukjes, voeg toe, kruiden met peper, zout en een beetje muskaatnoot. voeg nu de tomatenstukjes uit blik toe, vuur even hard en daarna en laten gaar pruttelen op zacht vuur.
Maak met de melk en de roux een bechamelsaus waar je geitenkaas en kruidenroomkaas aan toevoegt. Van vuur af onder roeren en laten wegsmelten in de saus.
Beboter een vuurvaste schotel, maak lagen, begin met lasagnebladen, dan een laag saus, terug lasagnebladen, de tomatensaus (indien voldoende massa kan je dit tweemaal doen maar eindigen met tomatensaus) en bestrooien met gemalen kaas. Afbakken in hete oven op 180 graden. Lekker met slaatje bij! Smakelijk!
Recept champignontaart
peper en zout
50 gr. boter (of olie)
6 sjalotten
2 teentjes look
2 theelepels tijm
350 gr. paddestoelen ( vb. kastanjechamignons)
300 ml. zure room
3 eieren
25 gr. parmezaaan
kruimeltaartbodem
Boter smelten, sjalotten, look en tijm op zacht vuur fruiten.
Vuur verhogen en paddestoelen toevoegen met wat peper en zout.
5-tal minuten al roerend aanbakken en laten afkoelen. Daarna mengsel op taart storten .
Zure room met de eieren en de parmezaan al kloppend mengen.Nog wat peper en zout toevoegen en over de taart verdelen..
20 à 30 minuten bakken in voorverwarmde oven.( 200°)