Nieuws

Recepten vegetarisch eetfestijn 2016


De gerechten van ons vegetarisch eetfestijn vielen in de smaak. Daarom delen we de recepten zodat jullie ook thuis aan de slag kunnen.

Eet smakelijk!

Gevulde paprika

Alle hoeveelheden voor 1 paprika (dus 2 gevulde helften!).

1 Rode paprika, doorsnijden en kuisen en gedurende 20' laten voorgaren in een oven van 150°C (bij zeer dunne of zeer dikke paprika's moet je die gaartijd aanpassen.

Vulsel: 1 middelgrote ajuin en 1/2 gele paprika in stukjes gesneden samen laten stoven. 100gram sojascheuten toevoegen. Als alles beetgaar is 50g gehakte cashewnoten, 50g rozijnen en +/-100ml passata (volume moet je zelf een beetje zien, niet te droog, niet te vochtig) en 1/4 kruidenboullionblokje toevoegen en nog een 5-tal minuten laten stoven. Kruiden met rode currypasta, peper en een beetje zout.

Paprika's opvullen, smakelijk.

Lasagne met geitenkaas

  • 1 Pak verse lasagnebladen

  • 500 gr courgette

  • 2 verse tomaten

  • 300gr zachte geitenkaas

  • 1 potje kruidenroomkaas

  • 1 grote wortel

  • 2 blikken tomatenstukjes

  • olijfolie

  • 400 ml melk

  • 1 ajuin

  • 150 gr geraspte kaas

  • 100 gr roux (gemaakt van boter, bloem en melk)

  • muskaatnoot

  • peper en zout

Kuis de wortel, snij in kleine stukjes, ook de ajuin in fijne stukjes evenals de courgette.

Stoof de