top of page

Nieuws

Algemene Ledenvergadering

De algemene ledenvergadering ging dit jaar door op 6 februari 2016 in huize Beisem/Ratjetoe om 19:30 u.

Bij aankomst werden we getrakteerd met een drankje en versnapering. Een uurtje later stelde onze voorzitster Irmi voor om aan tafel te gaan en kon de vergadering starten.

De voorzitster nam als eerste het woord. Zij bedankte ieder voor de opkomst en inzet van het voorbij jaar. Nadien overliep ze het verloop van de avond.

Brecht had een power-point presentatie samengesteld over het voorbije jaar. Bij sommige dia’s was een woordje uitleg nodig, andere spraken voor zichzelf.

Joris nam nadien het woord. Ook hij had een woordje van dank aan Jos Vanden Eede voor al die jaren van inzet bij de aankoop van natuurgebieden en aan Jos Beetens (verantwoordelijke voor groen en natuur binnen de gemeentelijke technische diensten) voor zijn medewerking.

Niet onbelangrijk onze penningmeester Chris. Die had niets anders dan goed nieuws.

Patrick had een woordje uitleg over voorbije en komende activiteiten. Ook had hij de eer om mede te delen dat Natuurpunt De Groen Vallei een pand heeft gekocht om daar een Bezoekerscentrum van te maken. Deze start in het eerste weekend van juli.

Uit naam van Natuurpunt Herent werd aan Guy Boon (vroegere webmaster) een afscheidsgeschenkje gegeven voor zijn jaren inzet. dit werd bezegeld met een stevige handdruk aan Erwin Geeraerts (onze nieuwe webmaster).

Als voorlaatste nam Jo De Clercq (schepenen van Milieu) het woord.

Alvorens we uitgenodigd werden om een hapje te eten, nam Chris Steenwegen ( directeur Natuurpunt ) het laatste woord. In het kader van 15 jaar natuurpunt hoopt hij de kaap van 100.000 leden dit jaar te halen. Momenteel zijn er al meer dan 97.000 leden, waarvan 550 in Herent.

Als afsluiter van de avond konden we bij het nuttigen van het rijkelijk gevulde buffet en drank nog onderling wat napraten.

Klik hier voor foto's

24 weergaven
bottom of page