top of page

za 25 mei

|

Herent

1000-soortenweekend

1000-soortenweekend
1000-soortenweekend

Tijd en locatie

25 mei 2024, 00:00 – 26 mei 2024, 23:50

Herent, Herent, België

Over het evenement

Natuurpunt Herent organiseert tijdens het weekend van 25 en 26 mei 2024 een allereerste 1000-soortenweekend in Herent. Iedereen die een waarneming invoert via waarnemingen.be, of via de ObsIdentify app binnen het grondgebied van de gemeente Herent kan bijdragen aan het 1000soortendoel. Op die manier proberen wij als Natuurpunt Herent een zo volledig mogelijk beeld te krijgen van wat er precies allemaal van biodiversiteit in Herent leeft.

Tijdens dat weekend komen alle waarnemingen, die op het grondgebied van de gemeente Herent gedaan worden, samengebundeld in één zogenaamde Bioblitz op de waarnemingenwebsite terecht.

Algemene Bioblitz: https://waarnemingen.be/bioblitz/bioblitz-herent-2024/

Kastanjebos Bioblitz: https://waarnemingen.be/bioblitz/bioblitz-kastanjebos-herent-2024/

Tijdens dat weekend zullen we ook een teller bijhouden die op regelmatige tijdstippep updaten zodat iedereen kan volgen hoever we nog van het doel verwijderd zijn. Tevens gaan we met een groep experts dat weekend specifiek in het Kastanjebos aan de slag. Ook jij kan dat weekend je waarnemingen ingeven via de Obsidentify app.

Experts welkom

Ben jij een expert in spinnen, insecten, zwammen, (korst)mossen, kruiden … en kan je je vrijmaken in het weekend van 25 & 26 mei? Dan ben je van harte welkom om samen met de vrijwilligers van Natuurpunt Herent op zoek te gaan naar zoveel mogelijk soorten in het Kastanjebos tijdens ons eerste 1000-soortenweekend.

Hoe gebruik je ObsIdentify

Het gebruik van de app ObsIdentify is simpel: maak een foto van een plant, dier of paddenstoel. Snij de foto bij voor een betere herkenning. Klik op de knop Identificeer, en krijg binnen enkele seconden de naam van de soort met aanvullende informatie.

De app herkent meer dan 20.000 soorten uit Europa. Dat zijn niet alleen planten, paddenstoelen of vogels. De app herkent alle wilde natuur en dus ook tal van insectengroepen zoals dag- en nachtvlinders, sprinkhanen en krekels, vliegen en muggen, wilde bijen, zweefvliegen, libellen, ... Als je het in het wild kan fotograferen zegt ObsIdentify je wat je voor de lens hebt.

Meer info: https://www.natuurpunt.be/insectenzomer-aan-de-slag-met-obsidentify

Zin om mee te doen? Stuur een mailtje naar npherent@gmail.com

Deel dit evenement

bottom of page