top of page

za 29 okt

|

Smederij

Tuindag met Natuurpunt

Tickets zijn niet te koop
Andere evenementen bekijken
Tuindag met Natuurpunt
Tuindag met Natuurpunt

Tijd en locatie

29 okt 2022, 14:00

Smederij, Warotstraat 4, 3020 Winksele, België

Over het evenement

Tuindag met Natuurpunt - Leuven Bierstad – Doorbraakrapport

Op zaterdag 29 oktober is het Tuindag! We ontvangen Natuurpunt Herent in onze tuin voor enkele leuke workshops. Kom helemaal gratis bijleren vanaf 14u. Ben je er graag bij? Geef dan een seintje via jana@desmederijwinksele.be   Daarnaast wordt er ook gewoon gewerkt en gespeeld in de tuin, dus kom zeker mee genieten van onze tuin en van ons gezelschap en dat van vele buren!

BRAAKBALLEN UITPLUIZEN  Wat eet de uil? Samen met natuurgids Marleen mag je braakballen uitpluizen! Wat is een braakbal hoor ik je vragen. Heel wat grotere vogels en vooral uilen verteren niet alles van de kleine zoogdieren die ze inslikken, na de vertering braken ze een balletje uit met de resten van het prooidier. Zorg dat je erbij bent om 14u!

BIJENHOTEL MAKEN  Zo'n 5 tot 10 procent van de 350 bijensoorten in ons land maken gebruik van oude kevergangen of knagen hun eigen nestgang uit in dood hout. Dit vinden ze steeds minder in de natuur. Help deze soorten door zelf een bijenhotel te maken. Hoe bouw je zo'n bijenhotel? Wat is de beste plaats om je bijenhotel te zetten? Kom het allemaal te weten tijdens deze workshop!

LEREN COMPOSTEREN  De voordelen van het hebben van een eigen composthoop hoef ik niet te vertellen. Maar hoe begin je daar nu aan? In deze workshop worden al je composteervragen beantwoordt. Hoe maak je een goede composthoop? Wat mag erin? Hoe onderhoud je je composthoop? Hoe houd je ratten weg? Magda vertelt het jou allemaal!

Geutelingen in de Bakoven  Wissel onze tuin en de workshops van Natuurpunt zeker even af met een bezoek aan de nieuwe bakoven vlakbij De Smederij (Warotstraat 16). Daar gaat diezelfde namiddag een Geutelingenfestijn door van 14u en 17u.    Wat is een Geuteling horen we je vragen? "Een geuteling is een koek met de vorm en grootte van een pannenkoek en door middel van een langstelige lepel op de gereinigde vloer van de hete oven gegoten wordt."

Documentaire Leuven Bierstad

Leuven is sinds mensenheugenis bekend als dé bierhoofdstad van het land. Dat heeft veel te maken met het feit dat de grootste brouwerij ter wereld in Leuven gevestigd is. Maar er zijn nog veel meer redenen waarom de stad deze titel meer dan verdient. Presentator en verteller Jeroen Meus, Leuvenaar en bierkenner, vertelt je er alles over in de documentaire film “Leuven Bierstad”. En uiteraard kan brouwerij Adept niet ontbreken uit dit verhaal!

Lancering Doorbraakrapport

Tweeperenboom lanceert haar 2e doorbraakrapport op 6 oktober.  Daarin komen experten aan het woord over maatschappelijke uitdagingen en krijgen praktijkvoorbeelden een podium.

Deel dit evenement

bottom of page