top of page

za 11 mei

|

Roemenië

Reis naar Roemenië met Natuurpunt Herent

Reis naar Roemenië met Natuurpunt Herent
Reis naar Roemenië met Natuurpunt Herent

Tijd en locatie

11 mei 2024, 00:00 – 20 mei 2024, 00:00

Roemenië

Over het evenement

Natuurpunt Herent organiseert in mei 2024 naar aanleiding van hun 40 jarig bestaan een uitzonderlijke natuurreis naar de Donaudelta in Roemenie, een nog goed bewaard natuurparadijs!

We brengen 3 dagen door in de Karpaten met o.a. een avond in een observatie hut voor bruine beer.

We verblijven 4 dagen in de Donaudelta met overdag verschillende excursies naar verschillende vogelrijke plekken en overnachten op een hotelboot midden in de delta.

Daarna bezoeken we gedurende 3 dagen verschillende water-, steppe- en bosgebieden in de ruime omgeving van de Delta vanuit ons verblijf in Tulcea, een stadje gelegen aan de rand van de Donaudelta.

Naast bruine beer en mogelijk ook jakhals, kunnen we heel wat vogelsoorten verwachten, zoals Schreeuwarend, Zeearend, Boomvalk, Roodpootvalk, Kroeskop- en Roze Pelikaan, Blauwe en Purperreiger, Kwak, Woudaapje, Ralreiger, Scharrelaar, Hop, Bijeneter, Zwarte, Witwang- en Witvleugelstern, Wielewaal, Grijskopspecht, Roodhalsfuut, Witoogeend, Baardmannetje, Buidelmees. Kortom teveel om op te noemen.

Een reis om nooit te vergeten!!

Graag nu al inschrijven zodat het min aantal deelnemers (12) snel gehaald wordt en de planning van de reis verder kan doorgaan!

Onze begeleider bij Starling is Jan Wellekens, een topgids voor dit gebied en heel wat van onze natuurvrienden kennen Jan ook als een begeesterend  ornitholoog en  natuurkenner!

Hieronder de link naar STARLING reizen waar je de reis kan boeken.

https://www.starlingreizen.be/reizen/naar-roemenie-met-starling-het-beste-van-de-donaudelta-2024/

Deel dit evenement

bottom of page