zo 12 sep. | Haacht

Fietstocht "Rond de Leeps"

Tickets zijn niet te koop
Fietstocht "Rond de Leeps"

Tijd en locatie

12 sep. 14:00 – 17:00
Haacht, Tildonk, 3150 Haacht, Belgium

Over het evenement

Deze fietstocht brengt je langs de mooiste plekjes van Herent en Tildonk. We komen samen voor het St-Angela instituut, in de Kruineikestraat in Tildonk. We starten daar om 14u en fietsen langs de Postweg naar Ter Neppen, onze 1ste stop. Daarna gaat het via de Rijgel- en de Woeringstraat verder naar het Kastanjebos, waar de Lipse beek ontspringt. Via de vaart Leuven-Mechelen en het Plantsoenbos volgen we de Lipse beek tot waar zij uitmondt in de Haachtse Leibeek, om bij het St-Angela instituut te eindigen om 17u. We fietsen in totaal 20 km.

Deze tocht werd een 1stekeer gefietst in het kader van de natuurgidsenopleiding Groene Vallei en wordt nu georganiseerd voor een ruimer publiek. Omdat één van de makers, met name Gust Biermans, enkele maanden geleden overleed, zal er bij de start ook een kort herdenkingsmoment worden gehouden. Gust werkte met hart en ziel aan deze route.

Meerdere natuurgidsen staan klaar om u te begeleiden. Omdat het aantal fietsers per groep beperkt is, afhankelijk van de Corona-evolutie, vragen we u vooraf in te schrijven. Indien nodig fietsen we in verschillende groepen. Deelname is gratis.

Gelieve het aantal personen dat wenst deel te nemen, mee te delen aan Patrick Luyten,  ten laatste op 15 augustus , patrick.luyten@telenet.be gsm: 0495/598533

Zodra de plaatsen volzet zijn krijgt u bericht dat u op de reservelijst komt.

Voor vragen over de fietstocht zelf contacteert u Greet François:

greet.francois@telenet.be

Gsm:0496/53 53 51

Deel dit evenement