top of page

za 13 mei

|

Tessenderlo

Daguitstap met Natuurpunt-Herent

Bosgebied & bosmuseum

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Daguitstap met Natuurpunt-Herent
Daguitstap met Natuurpunt-Herent

Tijd en locatie

13 mei 2023, 09:00 – 18:00

Tessenderlo, 3980 Tessenderlo, België

Over het evenement

Een wandeling door het stiltegebied van Gerhagen ( nabij Averbode) en een bezoek aan het unieke bosmuseum staan zeker garant voor een aangename en leerrijke ervaring.

In de voormiddag doen we een wandeling in het stiltegebied van Gerhagen. Dit bosgebied maakt deel uit van het grotere boscomplex samen met de Merodebossen rond Averbode. Vooraleer we gaan eten , beklimmen we nog even via 100 treden de VVV toren die ons een mooi vergezicht biedt op de streek.

Na het middagmaal bezoeken we het bosmuseum. Daarin vinden we alle vogels ( geen enkele werd uiteraard gedood ) zeer mooi geordend volgens categorieën als zangvogels, watervogels, roofvogels… We zien niet alleen de vogels, maar ook een ganse collectie eieren en een aantal nesten.

Dit jaar kunnen we ook genieten van een tijdelijke tentoonstelling over amfibieën. Ook enkele zoogdieren zijn te bewonderen en aangezien we ons in de buurt van een stiltegebied bevinden werd voorzien in een ruimte waar je kan ervaren wat het betekent niets, maar dan ook niets te horen.

Praktisch:

We vertrekken via carpooling aan de Warotzaal te Winksele om 9 uur

De rit bedraagt 48 km en duurt een uurtje.

De wandeling start om 10.30 u aan de parking ( 200 m van museum ) en bedraagt max 6 km.

Naast het bosmuseum is een grote picknick plaats. Wie wil kan dus picknicken, maar vlakbij het museum is er ook een  taverne-restaurant  ‘ Ter Scoete ‘ waar je zowat alles kan krijgen.

We bezoeken het museum vanaf 13.45 u en sluiten met een drankje en bijbabbel op het terras van ‘ Ter Scoete ‘ . We trachten in Winksele aan te komen om 18u .

Inschrijven:

Het is wenselijk voor 10 mei te melden of je mee gaat, en of je al dan niet met de wagen wenst te gaan.

Fernand Rochette, daggids :  0492 315349 /fernand.rochette@skynet.be 

Patrick Luyten , voorzitter : 0495 598533 / patrick.luyten@telenet.be

Bosmuseum, Zavelberg 10,  3980 Tessenderlo Tel 013/673844

Deel dit evenement

bottom of page